Modřany plné brouků: Jak legendární volkswageny plavaly a sprintovaly...

Tomáš Dusil

Uplynulou sobotu se do pražských Modřan slétly „brouci“ ze všech koutů nejen naší země. Prohlédněte si ty nejhezčí kousek v galerii. 

 

Volkswagen Brouk, v anglosaských zemích nazývaný Beetle, v domovském Německu pak Käfer, je jedním z nejprodávanějších automobilů všech dob. Dle údajů wikipedie bylo v letech 1938 až 2003 vyrobeno 21.529.464 kusů. Vůz se zpočátku montoval v Německu, od roku 1955 ale také v Mexiku a později v i zemích latinské Ameriky. Postupně byly od brouka odvozeny další modely, jmenovitě T1 později jeho následovník T2. V roce 1961 vyjel „Type 3“ obchodně nazývaný Volkswagen 1500 a 1600 s modernější karoserií ale stále využívající techniku z brouka.

Počasí letos moc nepřálo

Letošní Jarní VW sprinty poznamenalo nevlídné počasí. Na druhou polovinu dubna nezvyklá zima a sychravo. To však nadšence do volkswagenů se vzduchem chlazenými motory nemohlo nikterak odradit. Oficiální zahájení se odbylo v půl deváté ráno, kdy se do Freestyle parku v Modřanech začali sjíždět první účastníci. Následovala technická přejímka vozidel, které se chtěli účastnit závodů ve sprintu. Počet soutěžních omezili letos pořadatelé na osmdesát.

Celý článek a další fotografie najdete na webu Auto.cz. 

sinfin.digital