Nejrychlejší elektromobil na světě? Přišla s ním neznámá čínská firma

Info.cz

Čína se v poslední době snaží promluvit do každého odvětví, automobilový průmysl není výjimkou. Tamní firma NextEV ale nechce opanovat trh s tradičnímo auty. Společnost tvrdí, že její nový elektromobil má doslova rekordní parametry a do kapsy strčí i světoznámou Teslu.

Tesla je dlouhodobě tahounem inovací v oblasti aut na elektrický pohon. Firma vizionáře Elona Muska však teď dostává konkurenci. Ne v podobě hitu některé z klasických automobilek, které v poslední době začaly do vývoje elektromobilů také investovat, ale z Číny.

Start-up NextEV ukázal nový vůz s názvem NIO EP9 a představuje ho jako vůbec nejrychlejší auto na elektřinu na světě. Má jet rychlostí až 313 kilometrů za hodinu. Z 0 na 100 km/h zvládne elektromobil NextEV NIO EP9 zrychlit během 2,7 vteřiny. Svoji novinku navíc vybavili Číňané čtyřmi elektromotory a čtyřmi převodovkami.

Aby dokázali, že jsou skutečně nejrychlejší, absolvovali testování na německém Nürburgringu. Téměř 21 kilometrů dlouhou trať auto zvládlo v čase 7:05.120, čímž vylepšilo dosavadní rekord Toyoty z roku 2012.

sinfin.digital