Škodovka se chystá vyrábět auta pro Indii. Přinese to stovky pracovních míst

Info.cz

sta

Indové se nejspíš budou brzy prohánět v autech z Mladé Boleslavi. Škodovka bude vyvíjet platformu A0 Entry pro úplně nové vozidlo. Vyrábět by ho měla ve spolupráci s největším indickým výrobcem automobilů Tata, píše MF Dnes. 

Levnější koncernové vozy značky Volkswagen chtějí uspět na tamním trhu. Pro mladoboleslavskou automobilku mohou znamenat i stovky pracovních míst. „V současné době prověřujeme možnosti realizace tohoto nového projektu, žádné konkrétní rozhodnutí však zatím nepadlo. K technickým detailům ohledně zmiňované platformy se proto zatím nemůžeme vyjadřovat,“ řekl MF Dnes mluvčí automobilky Jozef Baláž.

Dohoda na spadnutí

Automobilka by měla podle deníku vyvíjet moduly podvozku, agregátů a karoserie. O spojení německého koncernu s jedničkou na indickém automobilovém trhu Tata už se mluví dlouho, firmy ale zatím spolupráci oficiálně nepotvrdily. V Indii se nejlépe daří tamním automobilkám. Zastoupení má ale i Škoda, která má v asijské zemi hned dva závody. Přesto je škodovek na indickém trhu zlomek.

sinfin.digital