Apple má další prvenství. Jeho hodnota přesáhla 800 miliard dolarů

vkr

Společnost Apple překonala další metu. V posledních dnech její tržní kapitalizace vzrostla na 802,8 miliardy dolarů. Firma se tak stala tak historicky první společností, která osmisetmiliardovou hranici překonala. 

„Jen to reflektuje fakt, jak mocná je to značka. Apple je opravdu silný hráč, zvláště pokud uvážíme, že má jen omezenou paletu produktů. Je obdivuhodné že je schopný uchovat si marži navzdory tomu, že podniká ve značně konkurenčním prostředí,“ komentuje úspěch firmy Rick Meckler, prezident společnosti LibertyView Capital Management.

Akcie Applu v posledních měsících rostly raketovým tempem, letos se zvýšily o 33 procent, od nástupu Donalda Trumpa do prezidentského křesla se zvýšily o 50 procent.

Akcie firmy se ve středu obchodovaly za 153,23 dolaru. Pokud bude růst společnosti pokračovat stejným tempem jako dosud, pokoří milník jednoho bilionu dolarů později během tohoto roku. Tržní hodnota přes 800 miliard dolarů znamená, že firma je například větší než ekonomiky 45 z 50 států USA.

sinfin.digital