Bitcoin poprvé překonal psychologickou hranici 10 tisíc dolarů. Pohádková jízda (zatím) nekončí

lup

raz

Digitální měna bitcoin poprvé v historii překonala důležitou hranici 10 tisíc dolarů. Zájem o kryptoměnu strmě rostě navzdory varování některých investorů a ekonomů, že jde o nafouklou bublinu. Kdo bitcoiny koupil před lety za drobné, je dnes prakticky milionář, ale svou investici mimořádně výhodně - o mnoho desítek procent - zhodnocují i ti, kdo naskočili do rozjetého vlaku třeba před pár týdny.  Pro srovnání akciový index S&P 500 od počátku letošního roku stoupl o 18 procent.

"Bitcoin v posledních týdnech láme rekordy jako na běžícím pásu, pokoření desetitisícové hranice má ale mimořádný význam. Přišlo navíc dříve, než se očekávalo. Bitcoin pětimístné cifry dosáhl v noci na dnešek a během pár hodin se dostal o stovky dolarů nad ní.

Za 24 hodin kryptoměna posílila i na své poměry nevídaným způsobem a zdá se, že nehodlá zpomalovat. Kolem 6:00 našeho času už se bitcoin pohyboval kolem 10 700 dolarů, poté se dle webu Coinmarketcap skoro dotkl 11 000 a záhy propadl o několik set dolarů.

Tržní kapitalizace kryptoměny - tedy hodnota všech jejích jednotek v oběhu - byla tou dobou na necelých 180 miliardách dolarů.

Bitcoinová horečka: Brzy by mohl stát milion dolarů, vyplatí se do něj investovat?

sinfin.digital