Češi porazili Polsko. Velký sklad Mercedesu bude stát v Úžicích u Prahy

Daniel Novák

V Úžici u Prahy poblíž dálnice D8 se připravuje výstavba největšího logistického centra v České republice. Sloužit má celoevropskému skladu náhradních dílů německé automobilky Daimler. Výstavbu připravuje developerská společnost CTP. Vyplývá to z informací deníku E15 a z dokumentů, které developer předložil v rámci posuzování vlivů stavby na životní prostředí. Česko o výstavbu logistického centra výrobce Mercedesů soupeřilo s Polskem.

„Stále jsme ještě neudělali rozhodnutí o konkrétní lokalitě,“ sdělila mluvčí německého koncernu Evelyn Schwedesová. Skupina CTP se k projektu nevyjádřila.

Dokumentace předložená v procesu EIA už ale odkryla detaily stavby. Mimo jiné z ní vyplývá, že sklad bude téměř dvojnásobně velký než hala Amazonu v Dobrovízi. Logistické centrum bude mít 229 tisíc metrů čtverečních. To je velikost téměř tří pražských Karlových náměstí. Větší sklad v České republice zatím není. Část skladu budou obsluhovat jen roboti. V areálu bude i kancelářská část. Počítá se s tím, že tam automobilka bude mít i vlastní požární stanici.

Celý článek čtěte na webu E15.cz

sinfin.digital