Dárky přes internet na poslední chvíli? Víme, do kdy objednat, abyste Štědrý den stihli

ČTK

Nejzazší termín, do kdy bude možné v internetových obchodech objednávat vánoční dárky, aby dorazily do Štědrého dne, je pondělí 19. prosince. Doručení do Vánoc při objednání v tento den garantuje devět z deseti českých e-shopů. 

„Tím, že Štědrý den letos vychází na sobotu, bude v nákupech on-line hrát důležitou roli pondělí 19. prosince. To by zároveň měl být pro všechny, kteří chtějí mít všechny dárky pod stromečkem včas, nejzazší termín nákupu on-line," uvedl ředitel zákaznického centra Heureky Jan Kriegel.

S blížícím se Štědrým dnem garance doručení dárku do Vánoc klesá. I když zhruba dvě třetiny e-shopů garantují doručení do svátků i při objednávkách 21. prosince, klesá pro zákazníky počet nabídek zboží s garancí včasného doručení. „Možnost objednávat i po tomto datu budou mít zákazníci stále - nabídka se však bude každým dnem snižovat a riziko případných komplikací s doručením naopak zvyšovat," dodal Kriegel. Ve čtvrtek 22. prosince garantuje doručení zboží pod stromeček 22 procent e-shopů.

sinfin.digital