Do Česka dorazil nejnovější hit crowdfundingu. Teď můžete přispět na celý developerský projekt

Info.cz

Prostřednictvím takzvaného crowdfundingu, tedy komunitního financování, už nemusíte přispívat jen na koncerty, knihy či vývoj počítačových her. Společnost Moravská stavební – invest se stala průkopníkem nemovitostního „crowdfundingu“ a jako první v České republice využije kapitál získaný od drobných investorů prostřednictvím online platformy. Lidé mohou investovatí prostřednictvím první real estate crowdinvestingové platformy v České republice www.upvest.cz, a to do projektu Rezidence U Grébovky.

Nemovitostní crowdinvesting se v zahraničí těší velké oblibě. Jde o inovativní způsob získávání kapitálu pro realizaci nemovitostních projektů. „Crowdfunding přes upvest.cz formou mezaninových úvěrů je pro nás dlouhodobě zajímavý finanční produkt především díky jednoduchosti a rychlosti získání finančních prostředků. Taktéž vidíme určité synergie v souvislosti s marketingem projektu,“ říká Petr Malík, finanční ředitel společnosti Moravská stavební – INVEST, a.s.

Projekt Rezidence U Grébovky je již ve fázi výstavby a investoři mohou získat čistý výnos pět procent ročně před zdaněním s třináctiměsíční očekávanou splatností investice. Celý proces investování probíhá online a minimální výše investované částky byla nastavena na 5.000,- Kč.

 

sinfin.digital