Facebook společnost rozděluje a to se má změnit. Zuckerberg přichází s politickým manifestem

kris

Rozpolcená společnost začíná děsit i Marka Zuckerberga. Ve Spojených státech nastoupil přinejmenším výstřední Donald Trump, ve Francii proti zažitým pořádkům bojuje Marine Le Penová, Velkou Británii čeká brexit, v Česku tradiční politické strany ztrácejí rychle voliče. A Mark Zuckerberg, majitel největší sociální sítě na světě, důrazně vystupuje z apolitického stínu a přináší manifest, který má přístup Facebooku změnit.

Nejednou byl právě Facebook obviňován z toho, že k vyhrocené politické globální situaci přispívá, protože svým uživatelům přednostně nabízí příspěvky, které by se jim mohly líbit. Ti se pak v podstatě utvrzují v přesvědčení, které se ani nemusí zakládat na pravdě.

Nejdříve se Facebook zavázal, že bude bojovat proti šíření hoaxů a falešných zpráv na svých stránkách. Nyní přichází s rozhodnutím, které naznačuje, že Zuckerberg přestává být apolitický.

Na svém facebookovém profilu zveřejnil manifest určený uživatelům sociální sítě. Chce přispět k tomu, aby se společnost dostala z globální krize. Očividně ho také trápí jednostranné chápání zpráv, protože hodlá usilovat o to, aby se lidé dívali na určité informace z různých úhlů pohledu, chce se zapojit do veřejného dění a rád by vytvářel globální komunitu, která se navzájem podporuje, ať už se jedná o sportovní spolky nebo třeba politická uskupení.

Alternativní fakta v podání Václava Klause mladšího. Po kritice změnil popisek na Facebooku

sinfin.digital