Jančurovy vlaky začnou jezdit do Vídně. Počet spojů Regiojetu vzroste skoro o polovinu

Nejvýznamnější novinkou bude zavedení přímého železničního spojení z Prahy do Vídně. Vlaky budou jezdit přes Pardubice a Brno, cesta potrvá přibližně čtyři hodiny. Běžná cena v nejnižší třídě bude 375 korun, na trasu vlaky vyjedou čtyřikrát denně v každém směru. V rakouské metropoli budou vlaky stavět kromě hlavního nádraží také ve stanici Simmering

Společnost přitom v posilování spojů sází také na další mezinárodní linky. Nově bude dopravce jezdit přes Brno do slovenské Bratislavy třikrát denně, od poloviny příštího roku přidá další spoj. Celkem bude od neděle Brno a Prahu Regiojet po železnici propojovat devětkrát denně. Nově také nebudou noční spoje mířící na Slovenskou končit v Košicích, ale budou pokračovat do Trebišova, Michalovců a Humenného.

V České republice začne Regiojet nově obsluhovat také Opavu. Do Prahy vlak pojede po čtvrté hodině ráno, zpět na východ se bude vracet před čtvrtou hodinou odpolední. Dálkové vlaky Regiojet přepravily za tři čtvrtletí letošního roku přibližně 3,3 milionů cestujících a za celý rok 2017 by tento počet měl dosáhnout až 5 milionů.

sinfin.digital