Peníze, které Trumpa potěší. Foxconn zvažuje obří investici sedmi miliard dolarů

Info.cz

lup

Světová jednička mezi smluvními dodavateli pro velké technologické firmy chce ve Spojených státech budovat novou továrnu na výrobu displejů. Plán oznámila krátce po inauguraci Donalda Trumpa. Plány Foxconnu jsou ale zatím jen na papíře. Výsledná investice se bude odvíjet od série jednání a dohod na federální i státní úrovni.

Společnost podle svého šéfa zvažovala podobný krok roky. Impulzem k jeho potvrzení bylo jednání obchodního partnera Foxconnu, šéfa skupiny SoftBank, který v prosinci jednal právě s Trumpem. 

Masajoši Son totiž tehdy na základě schůzky přislíbil v USA investice bankovní skupiny ve výši 50 miliard dolarů. A plány Foxconnu při tom neopatrně prozradil, když nechal reportéry natočit desky, na kterých bylo logo výrobce. „Myslel jsem, že je to soukromý rozhovor, ale ráno to bylo venku,“ uvedl podle agentury Reuters šéf Foxconnu. „Existuje skutečně takový plán, ale zatím je to spíš přání než slib,“ dodal. 

Foxconn má podle Reuters vazby v americké Pennsylvánii a tu by pro případnou investici preferoval. Sedmimiliardová investice by mohla znamenat 30 až 50 tisíc pracovních míst.

sinfin.digital