Prohrané mýto: Kapsch je zklamaný. Podle Pirátů existují levnější možnosti

ČTK

pav

Dosavadní provozovatel tuzemského mýtného systému Kapsch je zklamaný, že ministerstvo dopravy nejednalo s dalšími uchazeči o vylepšení nabídek a rovnou vyhlásilo vítěze tendru podle nabídnuté ceny. Uvedl to generální ředitel firmy Kapsch v ČR Karel Feix. Vítězem tendru na výběr mýta po roce 2019 se staly firmy SkyToll a CzechToll s nabídkou 10,75 miliardy Kč za deset let provozu systému.

"Jsme zklamáni, že ministr dopravy nedal prostor k prostudování dalších nabídek, že nedošlo k jím slibovanému jednání s dalšími uchazeči, které mohlo vést k dalšímu snížení předběžných cen. Připravili jsme vynikající technickou nabídku pro ČR, byli jsme připraveni naše řešení před zadavatelem obhájit a samozřejmě jednat o naší předběžné cenové nabídce. Nyní vyhodnocujeme dostupné informace a zvažujeme přijetí vhodných opatření," uvedl Feix.

Dodal, že nečekané urychlení výběrového procesu v situaci, kdy k němu není žádný časový důvod a samo ministerstvo si dávalo prostor do konce léta, svádí k nejrůznějším spekulacím. Zvláště v situaci, kdy ještě neskončilo správní řízení ve věci mýtného tendru a stále platí pro ministerstvo zákaz podepsat smlouvu s vítězem.

Jsou to kampusoví povaleči ve zlaté kleci, zaútočil kontroverzní poslanec SPD na studenty Erasmu

sinfin.digital