Skupině Home Credit se daří. Zvýšila zisk o pětinu a poskytnuté úvěry rychle rostou

urm

Loňský rok by pro skupinu Home Credit velmi vydařený. Čistý zisk, který si rozdělí akcionáři, vzrostl meziročně o pětinu na 256 milionů eur. Objem poskytnutých úvěrů vzrostl dokonce o téměř 80 procent na 20,7 miliardy eur proti 11,5 miliardám v roce 2016. Informovala o tom firma v tiskové zprávě. 

 „V uplynulém roce se nám podařilo výrazně posílit naše pozice a tržní podíly všude, kde podnikáme. Těžili jsme tak nejen z růstu asijských trhů, ale také ze synergií vyplývajících z rozsahu našeho podnikání. Rusko, Kazachstán a Vietnam si po celý rok vedly velmi dobře a dosáhly vynikajícího růstu obchodů i ziskovosti. Náš start-up v Indonésii dosáhl poprvé zisku v prosinci 2017 a ten druhý, na Filipínách se mu blíží. Postupná proměna Skupiny ve fin-tech firmu výrazně přispívá ke zlepšení zkušenosti zákazníků se značnou Home Credit. Stali jsme se jasnou volbou číslo jedna pro klienty a atraktivnějším partnerem pro retailové obchodníky a výrobce," uvedl generální ředitel Home Creditu Jiří Šmejc.

Home credit výrazně expanduje v zahraničí. Skupině se dařilo i Rusku, kde meziroční ziskovost vzrostla ze 4,4 miliard rublů na 12,7 miliardy rublů. Objem úvěrů poskytnutých v roce 2017 tam vzrostl o 24,1 procenta na téměř 200 miliard rublů. Podíl nesplácených úvěrů se v Rusku snížil ke konci roku 2017 na 4,4 procenta oproti 6,6 procenta o rok dříve. 

Černá listina daňových rájů EU se znovu zužuje. Po Panamě z ní mizí i Marshallovy ostrovy

sinfin.digital