Vítkovice Power Engineering chtějí do konkurzu

ČTK

lup

Společnost Vítkovice Power Engineering (VPE), která je od loňska v úpadku, na sebe podala návrh na konkurz. Upozornila na to Česká televize. Členové představenstva Petr Krupa a Marián Knápek uvedli, že bez finanční a faktické podpory investora, kterým měla být mateřská firma Vítkovice, a. s., není reálné, že by se insolvenci podařilo vyřešit reorganizací.

 

Představenstvo VPE v oznámení uvedlo, že návrh na přeměnu řešení insolvence firmy z reorganizace na konkurz podalo soudu dnes. "Představenstvo společnosti Vítkovice Power Engineering oznamuje tímto, že po vyhodnocení ekonomických výsledků za období od svého nástupu, tj. od 1. března 2017 dosud, dospělo k závěru, že cesta řešení insolvence reorganizací je nereálná," uvádí se v oznámení.

Bez podpory mateřské firmy se podle představenstva stalo pokračování provozování podniku zcela nepřijatelným. Každý den se totiž ztráta firmy prohlubuje v řádech milionů korun a není možné zajistit nezbytný chod podniku tak, aby mohl řádně hradit své závazky bez cizích zdrojů.

sinfin.digital