Výrobce legendárních kol Favorit hledá investora, chce ztrojnásobit výrobu

Legendární česká značka jízdních kol Favorit, která před nedávnem obnovila výrobu, shání investora. Vyplývá to z dokumentů firmy, které má INFO.CZ k dispozici. Společnost teď v původním závodě v Rokycanech vyrobí zhruba 40 kol měsíčně. Jejich cena se pohybuje kolem 65.000 korun. 

Ročně Favorit vyrobí 480 kol, podle investorského prospektu ale plánuje, že produkci vzhledem k rostoucímu zájmu ze zahraničí ztrojnásobí. „V závislosti na vývoji poptávky a rozšiřování produktového sortimentu zvažuje společnost ve střednědobém horizontu investici do vlastní výrobní haly a další výrobní technologie,“ uvádí firma v prospektu.

Rozšíření výroby chce Favorit financovat částečně z peněz, které by přinesl případný minoritní investor, a částečně z unijních fondů. Investice do výrobní haly a nové technologie má činit zhruba 54 milionů korun. Dalších 27 milionů korun by firma mohla získat z fondů EU.

Pokud se Favoritu podaří peníze sehnat, dá se čekat, že se výrazně sníží čekací lhůty na nová kola. Zatímco v současnosti jsou i půlroční, nově by měly klesnout na čtyři týdny. 

sinfin.digital