Aféra s dětským pornem v prezidentově počítači pokračuje. Zeman si ho možná otevřel sám

Otázek ohledně porna „nainstalovaného“ na počítači prezidenta České republiky Miloše Zemana každým dnem přibývá. Kdo je za celou situaci zodpovědný? Zeman sice viní neznámého hackera z Alabamy, nicméně realita může být značně prozaičtější. Všechno totiž nasvědčuje tomu, že si za celou situaci prezident může sám. 

„Já jsem si to asi deset vteřin prohlížel, než jsem pochopil, o co se jedná. Potom jsem požádal své IT oddělení, aby mi to z počítače odstranili, ale ještě předtím ale podáme trestní oznámení. A abychom věděli na koho, tak jsme nejdříve museli zjistit, odkud se ty stránky na můj počítač dostaly. Tak mi to řekli, byly z Alabamy,“ uvedl prezident Zeman pro rádio Frekvence 1.

Realita však byla nejspíše jiná. „Zdá se, že to celé bylo trochu jinak,“ říká reportér Seznam Zpráv Václav Dolejší. „Hovořil jsem s lidmi ze Správy pražského Hradu, která má na starosti prezidentovu počítačovou síť a oni i ministr vnitra Milan Chovanec nepřímo potvrdili, že za tím byla nějaká počítačová nešikovnost pana prezidenta, který se omylem dostal na stránky dětské pornografie,“ říká Dolejší.

sinfin.digital