Andrej Babiš potvrdil, že se kvůli zákonu o střetu zájmů Agrofertu zbaví

Info.cz

Podle ministra financí Andreje Babiše se na zákonu o střetu zájmů, který vetoval Miloš Zeman, domluvili premiér Bohuslav Sobotka s Miroslavem Kalouskem. Pokud ale zákon projde, Agrofertu se zbaví. O odchodu z politiky neuvažuje. Potvrdil to v rozhovoru pro Novinky.cz.

Babiš nechtěl specifikovat, jak bude postupovat. Je pravděpodobné, že své podnikání převede do svěřeneckého fondu, konkrétní kroky ale zatím nepodnikl. „Definitivní je, že vyhovím tomu zákonu, i když je protiústavní a nekorektní. Neznamená to, že nebudu dále usilovat o to, abych se domohl svých práv,“ řekl. 

Babiš si stěžoval, že proti němu stojí etablované strany a hnutí ANO stojí proti všem stranám. Kategoricky odmítl, že mezi ním a prezidentem Milošem Zemanem existuje spojenectví. 

Dále si stěžoval, že ho Sobotka neustále kritizuje. Přitom on si prý stále stojí za svým v mnoha tématech, například ohledně uprchlické krize. „Pro mě jednoznačně za celou situaci v Německu může paní Merkelová. Podstata je v tom, že pozvala migranty. Já jsem vždy říkal, že jim musíme tu vnější hranici uzavřít,“ nechal se Babiš slyšet.

sinfin.digital