Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv
do vaší e-mailové schránky

Newsletter
Přihlásit se k odběru

Babiš u Prahy otevírá novou restauraci s michelinskými ambicemi. Sranda jen pro bohaté, průvan v kapse vám udělá i předkrm

Babiš u Prahy otevírá novou restauraci s michelinskými ambicemi. Sranda jen pro bohaté, průvan v kapse vám udělá i předkrm

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš otevírá restauraci s vysokými ambicemi. V Průhonicích u Prahy totiž představuje stejnojmennou "dceru" své úspěšné francouzské restaurace Paloma, která je oceněna dvěma michelinskými hvězdičkami. Podobné ambice bude mít i pražská pobočka, která chce svému francouzskému předobrazu konkurovat kvalitou i cenou. O lidovku se totiž rozhodně nejedná, jen předkrmy začínají u hranice tisíce korun. 

Andrej Babiš sází u své nové restaurace v Průhonicích na osvědčenou trojkombinaci – proslulé jméno francouzské "matky" se dvěma michelinskými hvězdami, jejího šéfkuchaře Nicolase Decherchiho, který bude i u pražského uvedení pobočky do provozu a na design, který opět navrhla manželka Monika.

Pravděpodobný budoucí český premiér doufá, že mu tento koktejl zaručí další michelinské hvězdy. Zatím se může pochlubit hvězdičkami jen facebookovými - ačkoliv restaurace otevírá až v úterý, již má na této sociální síti několik pětihvězdičkových recenzí. 

Gastronomie bude podle všeho stát za to, kuchaři restaurace se v posledních letech inspirovali ve francouzské Palomě. „Mnoho zaměstnanců Palomy Průhonice pracovalo několik let u nás v Mougins a se zápalem se učili to nejlepší z francouzské gastronomie. Pevně věřím, že tak dokáží věrně přenést naší kuchyni do České republiky,“ uvedl na sociálních sítích ředitel francouzské Paloma Mougins Patrice Dubois.

Bohužel, většina lidí Babišovu gastronomii kvůli extrémně nastavené cenové laťce neochutná. Večerní pětichodové menu začíná bez nápojů na více než 2,5 tisících korunách. Samotné předkrmy stojí okolo tisícovky, hlavní jídla, například Telecí brzlík z Jihozápadu, v průměru o pětistovku více, a palačinka jako dezert je bez dvaceti korun za rovných pět set. Levné v restauraci nejsou ani nápoje, třetinka piva vyjde na 110 korun, malé rumy začínají na 260 korunách.

Babiš chce jako kovaný byznysmen na restauraci nejspíše pořádně vydělat, ale možná jej rovněž unavilo objednávání si jídel z cizích podniků. Jak totiž uvedla jeho manželka Monika pro slovenský magazín Sparkling, právě jídlo z restaurací je většinou u Babišů doma na talíři. „Nedávno jsem si dopřála novou kuchyni, ale vaření moc neholduji. Během týdne není čas, chodím domů celkem pozdě, takže si objednáváme jídlo v restauracích,“ uvedla Babišová, která pro obě Babišovy restaurace navrhovala interiér.

 
Přejít na homepageVíce z kategorieZpět na začátek