Čech nechal srazit vlaky se stromy, aby vyvolal nenávist proti muslimům. Hrozí mu doživotí

luš

Policisté zadrželi muže, který loni na Mladoboleslavsku úmyslně způsobil dvě srážky vlaku se stromem. Podle serveru Lidovky.cz byl obviněn z teroristického útoku a hrozí mu doživotní trest. Čech chtěl svým chováním údajně podnítit nenávist vůči muslimů. 

„Bylo zahájeno trestní stíhání jedné osoby pro zločin teroristického útoku, jehož se měl obviněný dopustit v souvislosti s pokácením dvou stromů na železniční tratě na Mladoboleslavsku v červnu a červenci loňského roku,“ řekl serveru Lidovky.cz dozorující státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze Marek Bodlák. 

Muž, jemuž je dle zjištění serveru 70 let a je české národnosti, podle policie v obou případech nařízl strom, který spadl na koleje a následně do něj narazil vlak. Kriminalisté na místě činu našli latinkou psané vzkazy, které měly vyvolat dojem, že je psal islámský terorista. Kromě toho muž roznášel letáky, jež měly vypadat, jako by je psal džihádista, který Česku vyhrožuje teroristickým útokem.

Svým jednáním chtěl muž dle státního zástupce vyvolat mezi obyvatelstvem obavy z muslimské migrační vlny a z páchání teroristických útoků.

sinfin.digital