Češka Markéta píše z turecké basy: Snažím se zůstat normální. Jsem překvapená

Blesk.cz

Rodina Češky zadržené v Turecku dostala z vězení první dopis. Markéta Všelichová (24) v něm anglicky napsala, co za mřížemi dělá, i o tom, jaké poměry tam panují. Často prý běhá a pije kávu, snaží se zůstat normální. Všelichovou společně s Miroslavem Farkasem zadrželi Turci loni v listopadu, hrozí jim až 15 let vězení.

„Řekni, že odsuzujeme všechny teroristické útoky v Turecku, bez ohledu na to, kdo je dělá, jestli Daeš nebo PKK. Odsuzujeme veškeré zabíjení nevinných lidí po celém světě, ať už to dělá kdokoliv Asad, PKK, Daeš, nějaká armáda,“ píše Češka s odkazem na Islámský stát a Stranu kurdských pracujících (PKK), která je celosvětově považována za teroristickou.

„Jsem v pořádku, každý den běhám, piji kávu a snažím se zůstat normální. Turecké vězení není tak hrozné místo, jak si pravděpodobně mnoho lidí v Evropě myslí. Všichni lidé se tady ke mně chovají opravdu velmi hezky. Také policie se k nám chovala normálně, žádné násilí,“ tvrdí zajatá Češka a dodává, že má pohodlí i vše, co potřebuje.

sinfin.digital