Členové imunitního výboru narazili. Ministr vnitra nezbavil detektiva Komárka mlčenlivosti

ČTK

raz

Ministr vnitra Lubomír Metnar nezbaví detektiva Jiřího Komárka mlčenlivosti v souvislosti s úterním zasedáním sněmovního imunitního výboru, píše o tom zpravodajský server Deníku. Zamítl tak žádost členů výboru, kteří prosadili, aby byl pozvaný na jednání o doporučení k vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo. Jako důvod ministerstvo uvedlo zajištění objektivity vedených trestních řízení a zachování nestrannosti ministra vnitra. Dnes o tom informovalo v tiskové zprávě.

Metnar řekl serveru Deník.cz, že nehodlá hrát roli jazýčku na vahách v kauze Čapí hnízdo, o níž nemá informace. Žádost členů imunitního výboru o zbavení mlčenlivosti navíc Metnar považuje za nekonkrétní.

Podle Mariky Vitnerové z ministerstva vnitra se Metnar rozhodl nevyhovět žádosti po pečlivém prostudování žádosti a na základě konzultací s odborníky. „Zásadním důvodem tohoto rozhodnutí je zachování objektivity vedených trestních řízení a v rámci nich také zachování nestrannosti ministra vnitra," uvedla Vitnerová.

sinfin.digital