ČSSD si chce pojistit volby. S kampaní jí pomůžou Obamovi lidé

Pavel Otto

Jan Pavec

Poprvé od éry Jiřího Paroubka zřejmě opět pomohou sociální demokracii s kampaní před volbami do Poslanecké sněmovny zahraniční poradci. Strana jedná s firmou, která pomáhala Baracku Obamovi a Hillary Clintonové. Podle zdrojů E15 blízkých vedení ČSSD je spolupráce prakticky jistá, obě strany jednají už jen o jejím rozsahu.

Lidový dům nechce před volbami do Poslanecké sněmovny ponechat nic náhodě. Zvlášť marketing a tedy i komunikaci s voliči. Právě v jednoduchých, chytlavých heslech vyniká úhlavní konkurent socialistů, hnutí ANO Andreje Babiše.

Poprvé od parlamentních voleb v roce 2006, kdy stranu vedl Jiří Paroubek, se ČSSD zřejmě opět obrátí na renomované americké poradce. Tentokrát to však nebude jako za Paroubkovy éry firma Penn, Schoen & Berland, jejíž klíčový člověk Alexander Branu agenturu opustil a nyní radí Babišovi. Lidový dům jedná se společností STG, která pomáhala americkému prezidentovi Baracku Obamovi. Minulý rok radila i Hillary Clintonové, která těsně podlehla Donaldu Trumpovi.

CELÝ ČLÁNEK SI PŘEČTETE NA E15.CZ

sinfin.digital