„Další Zemanova trapná šaškárna.“ Opoziční politici cupují přestřelku na Hradě

luš

Průběh dnešní schůzky Miloše Zemana s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD), při které si oba politici na Pražském hradě ostře vyměnili názory před novináři, je podle ODS pokračováním politického dna. Předseda strany Petr Fiala v tiskové zprávě uvedl, že lidem musí být smutno. Europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil hovoří o ostudě.

„Lidem musí být smutno, když se dívají na to, co se děje. Prezident, premiér, vicepremiér a vlastně vládní koalice jako celek jednají nezodpovědně a dělají naší zemi ostudu. Toto je nezodpovědná garnitura lidí, jejichž chování se příčí zdravému rozumu,“ uvedl Fiala.

Návrat k odpovědné politice podle Fialy započnou předčasné volby, které si strana přeje. „Setkání prezidenta s premiérem ukázalo hloubku krize: postrádalo elementární důstojnost, státnickost, velkorysost a odpovědnost,“ napsal později na twitteru. V přímém přenosu podle něj byla vidět slabost a arogance. „Musíme pociťovat stud všichni,“ dodal.

Pospíšil uvedl, že událost na Hradě byla neuvěřitelně ostudná. „Miloš Zeman nám opět ukázal, že mu jde jenom o sebe a své zájmy,“ konstatoval na twitteru. „Další Zemanova trapná šaškárna na Hradě při setkání se Sobotkou,“ napsal na facebooku bývalý Sobotkův ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD).

sinfin.digital