Děkuji za vítězství naděje nad beznadějí

Prezentace klienta

Dny kolem listopadu 1989 byly pro mě ty nejintenzivnější a nejkrásnější. Nikdy na ně nezapomenu. Podařilo se mi přispět k tomu, na co jsem opravdu hrdý: převratná změna systému, ve kterém jsme do té doby žili a mnozí jen živořili, se uskutečnila bez krveprolití. 

Plnil jsem úlohu parlamentáře; jednal jsem na všech důležitých místech včetně soukromých bytů Václava Havla a tehdejšího komunistického premiéra Adamce. A podařilo se: tihle údajně nesmiřitelní protivníci spolu zasedli k jednacímu stolu. A když ve středu 29. listopadu zrušil parlament ústavní článek 4 „o vedoucí úloze komunistické strany ve společnosti“, bylo to triumfální vítězství naděje nad beznadějí.

Myslím, že ty dny jsou nezapomenutelné pro každého, kdo je prožil. Nezapomenutelné i proto, že jsme se měli rádi a společně jsme věřili ve svou sílu, s jejíž pomocí změníme zbídačenou, okupanty poníženou zemi v silného hráče ve velké hře světa, silného i svou rostoucí prosperitou a sebedůvěrou.

Byla to klopotná cesta, kterou jsme se vydali. Ale já dnes a tady chci poděkovat každému z vás, kdo jste přiložili ruku k dílu a svou prací jste se o naplňování tehdejšího snu přičinili a přičiňujete. Chci, aby silní lidé i nadále budovali hrdou zemi. 

Zadavatel: Michal Horáček, zpracovatel: Ewing Public Relations, s. r. o.

sinfin.digital