Elitní detektiv z Nečesaného kauzy před soudem: aféra s milenkou a slova o manipulaci s důkazy

ČTK

lup

Detektiv Milan Jušta, který vyšetřoval pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích, dnes u soudu odmítl, že by manipuloval s důkazy v neprospěch Lukáše Nečesaného. Žena, která o zmanipulování hovořila, bývala Juštovou milenkou. Podle Jušty dostala za svoji výpověď zaplaceno, aby jeho osobu znevěrohodnila. Nečesaný, který je z pokusu o vraždu obviněn, vinu odmítá.

Jušta je považován za elitního detektiva hradeckého krajského policejního ředitelství. V minulosti vyšetřoval například kauzu heparinového vraha Petra Zelenky. Kriminalista při vyšetřování hořického případu působil jako vrchní komisař. 

„Není pravda, že bych manipuloval s důkazy v neprospěch obžalovaného,“ uvedl dnes Jušta. Nejvyšší soud nařídil jeho výslech i kvůli tomu, aby vysvětlil svůj vztah k Janě T., které měl říci, že zmanipuloval důkazy v neprospěch Nečesaného. „Byla to moje milenka. Bylo to v období 2015. V roce 2013, kdy jsem vyšetřoval tento případ, jsem ji ale ještě neznal,“ řekl Jušta. „Žádné nepřátelství mezi námi nevzniklo,“ řekl Jušta na dotaz soudu, jestli se s Janou T. dostal do konfliktu. Podle Jušty prý dostala za svoji výpověď zaplaceno, aby jeho osobu znevěrohodnila.

„Nejzkorumpovanější premiér, nemůžu tomu uvěřit,“ ťal Babiš do Topolánka

sinfin.digital