Forejt odchází z Hradu. Jeho konec potvrdil hradní mluvčí

ČTK

Jindřich Forejt dnes skončil jako šéf protokolu prezidenta Miloše Zemana, médiím to potvrdil hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Postu se vzdal „z osobních a zdravotních důvodů“. Navíc požádal o rozvázání pracovního poměru dohodou k 31. prosinci. 

Vrátí se Jindřich Forejt na ministerstvo zahraničí?

Jindřich Forejt je nadále zaměstnancem ministerstva zahraničních věcí. Kvůli působení na Hradě má ale v tuto chvíli služební neplacené volno. Pokud projeví zájem, má v Černínském paláci nárok na pozici odpovídající jeho kvalifikaci. Dosud měl v rezortu pozici asistenta.

„Jindřich Forejt se k dnešnímu dni, tedy k úterý 6. prosince 2016, z osobních a zdravotních důvodů vzdal místa ředitele Odboru protokolu Kanceláře prezidenta republiky a požádal o rozvázání pracovního poměru dohodou ke dni 31. prosince 2016. Této žádosti bylo vyhověno," řekl ČTK mluvčí Pražského hradu Jiří Ovčáček.

O konci Forejta se spekuluje od konce minulého týdne, kdy mu podle médií byla na Hradě zapečetěna kancelář. Vedení Pražského hradu ale záležitost nekomentovalo s tím, že jde pouze o spekulace. Nevyjádřelo se ani k ukázkám z kompromitujícího videa, které včera zveřejnil server Hlídací pes.

Za Forejtovým koncem může být kompromitující video. Ukázky z něj kolují na internetu. Hrad je nechce komentovat

sinfin.digital