Herec Jan Tříska zemřel, podlehl zraněním po pádu z Karlova mostu

luš

Herec Jan Tříska zemřel na následky pádu z Karlova mostu, uvedl server iDnes.cz. Osmdesátiletý herec byl od soboty ve vážném stavu v nemocnici. Od pondělí měl natáčet film Na střeše, natáčení ale bylo odloženo. Informaci o úmrtí herce potvrdil režisér filmu Jiří Mádl.  

„V sobotu odpoledne jsem byl na výletě lodí po Vltavě a fotografoval město. Když jsme jeli pod most, byl tam postarší muž sedící na rohu, který koukal dolů. Vyfotil jsem ho a vtipkoval, že skočí. Pak jsem četl, že slavný herec v tu dobu skočil do řeky a není jasné, jestli to chtěl udělat,“ popsal redakci INFO.cz jeden ze svědků tragické události.

3684895:article:true:true:true

Tříska po několika minutách vytáhly z vody dva cestující z okolo projíždějící lodi. Herec byl ve vážném stavu - nejevil známky života, nedýchal a byl v bezvědomí. 

„Oba zachránci ho proto za pomoci telefonických instrukcí operátorky záchranné služby oživovali až do příjezdu záchranářů. Ti ho přebírali už s obnovenou srdeční funkcí,“ řekla ČTK mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Záchranáři poté pacienta uvedli do umělého spánku, zajistili mu dýchací cesty a převezli ho do Ústřední vojenské nemocnice.

sinfin.digital