Je jedno, o čem lže. Al Caponeho taky dostali na krácení daní, říká Bartoš na adresu Babiše

Především Andrej Babiš a jeho hnutí ANO, ale také Okamurova SPD, provozují politiku jako své PR. Jinak jednají dovnitř, něco jiného prezentují navenek. Babiš je navíc podporován obrovským týmem specialistů, kteří pro něj analyzují politický vývoj, což mu umožňuje pružně měnit strategie. To vše a mnohé další říká v rozhovoru pro INFO.CZ předseda Pirátů Ivan Bartoš. Babišová vláda je podle něj nemocná, přesto může vládnout celkem dlouho. Pokud jde o kauzu Čapí hnízdo, Bartoš má za to, že „je prostě úplně jedno, o čem se lže. Už jednou jsem použil přirovnání, že Al Caponeho nakonec taky dostali na krácení daní, jakkoli toho měl na triku daleko víc.“ 

Vláda Andreje Babiše nezískala na první pokus důvěru Poslanecké sněmovny, jsme de facto tři měsíce od voleb. Jak by zněla vaše základní bilance tříměsíční zkušenosti ve vysoké politice?

Často je to čistý PR klíčových hráčů. Minimálně z pozice hnutí ANO. Samozřejmě ale musím říct, že nějaký čas zabere ustavení sněmovny, která má svoje orgány a musí nějakým způsobem fungovat. Musí být zvolené komise, výbory a musí si to celé sednout. A to nějaký čas trvá a určitě jde o agendu, která je předmětem prvních vyjednávání. Ta vychází více nebo méně z výsledků voleb. Ostatně jsme tato jednání s Piráty ve veřejné evidenci kontaktů vždy zapisovali. I když i v této první fázi se už spekuluje, kdo koho podpoří nebo nepodpoří. Což se ukázalo v momentě, kdy SPD a KSČM začala získávat výhodné a placené pozice.

Drahoš postoupil do druhého kola voleb. Profil kandidáta přehledně

sinfin.digital