Na vlastní pěst. Ztracenou Míšu hledají i dobrovolníci

ČTK

pjn

Takřka dvě desítky dobrovolníků pátrají v Ústí nad Labem po pohřešované Michaele Patricii Muzikářové. Akce, kterou organizuje bývalá herečka Michaela Kudláčková, není nijak koordinovaná s policií, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Dvanáctiletá školačka je nezvěstná více než dva týdny.

Dobrovolníci se svolali na sociální síti Facebook, k laickému pátrání si vzali i oděv zmizelé školačky, který jim poskytla rodina. Do pátrání se zapojila i Karolína Daníšková, která pohřešovanou Michaelu zná. "Je mi líto, že se ztratila, všechny to dost zasáhlo. Věřím, že Míša se najde živá a zdravá," řekla ČTK Daníšková.

Dobrovolníci si jako lokalitu k pátrání vybrali Střížovický vrch. Zalesněná oblast je vzdálená asi půldruhého kilometru od místa bydliště pohřešované. "Jsou místa, která znám já i Míša a kde je možné, že by přežila," doplnila Daníšková. Dobrovolníci s sebou mají i údajně speciálně vycvičeného psa. K pátrání s ročním křížencem si proto od rodiny vyzvedli i část oblečení ztracené školačky.

První stopa v případu zmizelé Míši: Odjela autem s kamarádem, nebo s únoscem?

sinfin.digital