Nano impregnace ochrání sedačku, kalhoty i potahy v autě

Prezentace klienta

Spousta lidí si myslí, že nanotechnologie jsou jen záležitostí vědeckofantastických filmů. Ve skutečnosti je ale všechno jinak, už dávno jsou mezi námi a v běžném životě mohou pomoci i vám. Jednou z oblastí, kde našly vysoké uplatnění, je třeba impregnace textilních materiálů.

Nejdříve si ujasníme základy. Nanotechnologie je oblast vědy, která se zabývá manipulací s jednotlivými atomy, a tím vytváří látky s netradičními vlastnostmi a schopnostmi. O nano vychytávkách můžete slyšet v souvislosti s různými obory a jedním z nich je chemie. Právě výzkumy na poli chemické nanotechnologie mohou za to, že se dnes prodává spousta pomocníků, kteří vám ušetří starosti při úklidu, cestách autem v dešti nebo výletech v nepříznivém počasí.

Inspirováno přírodou

Chemická nanotechnologie se inspirovala přírodou, konkrétně tzv. efektem lotosového květu. Možná jste si někdy všimli, že tento květ je, přestože vyrůstá z bahna, vždy čistý. Voda po něm totiž stéká, a tím ho omývá. Mohou za to drobné hrbolky o velikosti nanometrů, které jsou tak blízko sebe, že se mezi ně nedostanou žádná špína ani molekuly vody. A právě takový povrch můžete pomocí přípravků na bázi nanotechnologií vykouzlit i na svém oblečení, sedací soupravě, čalouněných židlích nebo potazích v autě.

Nano Concept
sinfin.digital