Novinář ČRo napadl bezdomovce na sjezdu ČSSD. Agresivně a bezdůvodně, říká Rychlíková

Vzruchu na sjezdu sociálních demokratů příliš není. O jeden se ale postaral Štěpán Kotrba, novinář na akci akreditovaný za Český rozhlas, když zaútočil pepřovým sprejem na bezdomovce. Podle dokumentaristky a redaktorky A2larmu Apoleny Rychlíkové šlo o zcela bezdůvodný a nepřiměřený atak. Řekla nám to v exkluzivním rozhovoru krátce po incidentu.

Kromě volby vedení sociální demokracie způsobil rozruch na sjezdu ČSSD incident, kdy jeden z novinářů – Štěpán Kotrba  napadl před budovou, kde se akce koná, bezdomovce. Ty jsi u toho byla, co se tam tedy přesně stalo?

Byla jsem v hloučku novinářů před kulturním domem, kromě mě tam byla například Ivana Svobodová z Respektu. Celý den se přitom kolem Střelnice (kulturní dům, kde se sjezd ČSSD koná, pozn. redakce) pohybují dva lidé z ulice, kteří občas někoho požádají o cigaretu, případně o nějaké drobné peníze. No a tito dva pánové, mimochodem, jak mi řekli, jde o voliče ČSSD, se začali bavit se Štěpánem Kotrbou, vedle kterého stál pan Poche (Miroslav Poche, europoslanec ČSSD, pozn. redakce).

sinfin.digital