Novoroční úklid tradičně odstartuje v horní části Václavského náměstí

Prezentace klienta

Novoroční úklid 1. 1. 2018 začne, stejně jako v loňském roce, již ve tři hodiny ráno strojním úklidem horní části Václavského náměstí. Ruční úklid bude zahájen v obvyklém čase, tj. od 5 hodin. Automobily se vrátí do centra kolem 8 hodiny.


Hlavní plochy centrální Prahy jako je například Staroměstské náměstí, Karlův most, Malostranské nebo Hradčanské náměstí budou, pokud to klimatické podmínky umožní, uklizeny do 12.00 hodin. Dočištění bočních ulic proběhne v odpoledních hodinách. „Novoroční úklid nejnavštěvovanějších míst Prahy bude zajišťovat zhruba 120 pracovníků a 30 úklidových mechanizmů různých typů. To je asi 6x více než při klasické směně. Minulý rok bylo odvezeno cca 35 tun odpadu, toto množství předpokládáme i letos,“ odhaduje tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana.

 

V případě, že napadne sníh, může být úklid spojený s odvozem sněhu prodloužen až o 48 hodin. Nárůst nákladů v takovém případě odhadujeme až na dvojnásobek. „Odvoz znečištěného sněhu bude realizován na náplavku Na Františku. Po jeho roztátí se uklidí v něm obsaženém nečistoty (střepy, konfety, zbytky pyrotechniky) a odvezou se do spalovny. Pokud sníh nenapadne, silvestrovský odpad poputuje do spalovny přímo,“ říká mluvčí Radim Mana.

 

Hlavní město Praha za zajištění novoročního úklidu a souvisejících dopravních opatření zaplatí přibližně jeden milion korun.

sinfin.digital