Pirát Bartoš k Babišovu náletu na GIBS: sněmovně vzkázal, že je mu fuk. Jen zpětně hledá argumenty

„Záložní“ či skrytá koalice složená z hnutí ANO, komunistů a SPD opět nenechala projít program mimořádné schůze sněmovny. Tentokrát měli poslanci jednat o kauze GIBS a odvolávání jejího ředitele Michala Murína, kterého se chce premiér v demisi Andrej Babiš zbavit. „Dalo se to čekat,“ uvedl v rozhovoru pro INFO.CZ ihned po konci jednání předseda Pirátů Ivan Bartoš. Připomněl, že si sněmovna odhlasovala neveřejné jednání ještě předtím, než se poslanci vůbec dostali k hlasování o programu. Média a široká veřejnost tak byly z celého jednání vyloučeny.

Podle Bartoše přitom v sále za zhruba hodinu nezaznělo téměř nic nového. „Jediné, co zaznělo na plénu nové, byla citace výpovědi pana Murína, kterou nejspíš zprostředkovaně dodal bezpečnostnímu výboru Poslanecké sněmovny,“ uvedl Bartoš v rozhovoru pro INFO.CZ.

Také on se – podobně jako dříve šéf lidovců Pavel Bělobrádek – pozastavil nad Babišovým postupem. Konkrétně nad tím, že premiér vystoupil pouze na začátku s krátkým proslovem a pak ze sálu ještě před hlasováním o programu zmizel. „Vystoupil s mantrou znějící: já to můžu udělat,“ dodal Bartoš na adresu premiéra a předsedy hnutí ANO.

Neoslnil mě, ale chtěl investovat. A má jen půl žaludku, vysvětlil Zeman, proč vzal za poradce exšéfa CEFC

sinfin.digital