Policista ve službě chtěl znásilnit ženu a okradl ji. Ona dodnes potřebuje psychologa, on vyvázl s podmínkou

Info.cz

S pouhou podmínkou odešel od soudu policista, který se loni přímo ve službě pokusil znásilnit ženu. Když mu to nevyšlo, ukradl jí alespoň mobilní telefon a utekl. Žena se s následky brutální situace potýká dodnes. „Kdykoliv vidím uniformovaného člověka, dělá se mi špatně,“ říká poškozená, která musí navštěvovat psychologa. Strážce zákona má přitom za sebou minulos plnou kázeňských prohřešků a problémů.

Policista ve službě chtěl ženu znásilnit loni v polovině ledna v pražské ulici Španělská, jen kousek od hlavního vlakového nádraží, kde pracovně působil. Žena jen chvilku předtím vystoupila z taxíku aby se prošla po čerstvém vzduchu, když za sebou zaslechla kroky. Policista, který odložil uniformu, po ní chtěl nejprve vysvětlit cestu na nádraží, náhle s ní však mrštil oproti zdi a pokusil se ji znásilnit. Žena se mu ubránila. Sebral jí mobil a utekl.

Po násilníkovi se ihned rozjelo pátrání a kolegové ho poznali na portrétu. Ženou zjištění, že má násilný čin na svědomí policista, otřáslo. U soudu uvedla, že se jí dělá špatně, kdykoliv spatří uniformovaného člověka. Bojí se vycházet ven a musí chodit k psychologovi.

sinfin.digital