Prezident Zeman se v USA setkal s Ivanou Trumpovou, s Lavrovem si dal cigaretu

ČTK

Blesk.cz

luš

Prezident Miloš Zeman zahájil pracovní cestu ve Spojených státech setkáním s českou rodačkou Ivanou Trumpovou, bývalou manželkou současného amerického prezidenta Donalda Trumpa. O setkání informoval na svém twitteru hradní mluvčí Jiří Ovčáček, který také zveřejnil dar, který prezident Ivaně Trumpové věnoval. Soukromá schůzka s prezidentem Trumpem by se uskutečnit neměla. 

Setkání se uskutečnilo v hotelu Plaza, kde je prezident Zeman ubytován. Setkání dle reportérky webu Blesk.cz probíhalo v přátelském duchu. Prezident se ostatně sympatiemi k Ivaně Trumpové netají, prosazoval ji i na post americké velvyslankyně v Česku.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček na svém twitteru informoval, že prezident Ivaně Trumpové věnoval přívěsek ve tvaru čtyřlístku. K obědu se dle reportérky Blesk.cz následně podávaly jako předkrm místní sýry, hlavním chodem bylo grilované kuře s bramborovou kaší a jako dezert byla servírována zmrzlina. 

„Během oběda pan prezident s paní Ivanou Trumpovou debatoval o problému migrace a aktuální politické situaci v USA po zvolení Donalda Trumpa prezidentem,“ uvedl proč ČTK Ovčáček. Dodal, že Zeman informoval Trumpovou o tématech, o kterých bude hovořit ve svém úterním projevu ve všeobecné rozpravě Valného shromáždění OSN.

„Paní Ivana Trumpová vzpomněla nedávné setkání na Hradě a uvedla, že do České republiky se vždy velmi ráda vrací,“ vyzdvihl mluvčí.

sinfin.digital