S inzerátem o migrantech a Drahošovi nemáme nic společného, dušuje se Mountfield

ČTK

tc

Společnost Mountfield, prodejce zahradní a bazénové techniky, odmítá spojení s volební kampaní na podporu současného prezidenta Miloše Zemana. Firma se podle své mluvčí Kateřiny Böhmové v politice neangažuje. Ve spojitosti s volbami se v médiích Mountfield objevil kvůli místopředsedovi svého představenstva, Miroslavu Schönovi, který je zároveň ředitelem firmy Euro - Agency. Ta na podporu Zemanovy kandidatury ve spolupráci se spolkem Přátelé Miloše Zemana zaplatila inzerci útočící na prezidentova protikandidáta, bývalého ředitele Akademie Věd Jiřího Drahoše.

„Společnost Mountfield se distancuje od kampaně na podporu kandidáta na prezidenta Miloše Zemana a v neprospěch kandidáta Jiřího Drahoše,“ uvedla Böhmová. Kampaň je podle ní aktivitou spolku Přátel Miloše Zemana, firmy Euro - Agency a Schöna. „Mountfield nemá možnost do těchto obchodních činností jakkoliv zasahovat. Jsme ryze obchodní společností a v politice jsme se nikdy neangažovali a neangažujeme,“ dodala. Mountfield se podle ní nevymezuje vůči žádnému kandidátovi.

Kompletní zpravodajství k prezidentským volbám 2018 najdete zde>>>

Inzerát, který Drahoše spojuje s podporou migrace, se dnes opět objevil v Deníku. Inzerát vyvolal kritiku, Drahoš novinářům ve čtvrtek řekl, že jej považuje za součást očekávané kampaně proti sobě před druhým kolem voleb. V Klatovech na setkání s veřejností řekl, že předpokládá další podrazy a lumpárny. V Deníku dnes zároveň zveřejnil svůj inzerát, ve kterém voliče vyzývá, aby si vybrali změnu a prezidenta, který bude důstojně reprezentovat. Na Zemanův inzerát, který obsahuje heslo „Tato země je naše“, reaguje sloganem „Tato země patří občanům České republiky!“ a dovětkem, že odmítá migrační kvóty.

sinfin.digital