Šlechtovou na obraně nejspíš vystřídá Landovský. Hamáček míří na vnitro

urm

Pokud vyjednavači ANO a sociální demokracie nakonec dospějí k definitivní dohodě, je velmi pravděpodobné, že se novým ministrem obrany stane současný náměstek pro řízení sekce obranné politiky a strategie Jakub Landovský. INFO.CZ informaci zjistilo z důvěryhodných zdrojů blízkých jednání. 

Landovský, který je synem herce a disidenta Pavla Landovského, je náměstkem již od roku 2015, přičemž na obraně působil předtím jako poradce. Je členem sociální demokracie a je uznávaným odborníkem na obranu napříč politickými stranami. 

Sám Landovský informaci INFO.CZ komentovat nechtěl. „No comment. Čekám stejně jako všichni ostatní, co nakonec vyjednávací týmy vyjednají," řekl redakci.

Rýsují se ovšem i jména pro další resorty, které mají získat sociální demokraté. Šéf ČSSD Jan Hamáček podle informací INFO.CZ nejspíš skutečně míří na vnitro, jak informovaly minulý týden Lidové noviny. Novým ministrem zahraničí by se měl stát europoslanec Miroslav Poche, přičemž Martin Stropnický by mohl být velvyslancem v Izraeli, jak INFO.CZ informovalo již minulý týden.

sinfin.digital