Sobotka: Budeme naplno pracovat do voleb. Jaké jsou priority kabinetu pro příští rok?

ČTK

Info.cz

Zvýšit mzdy, zahájit klíčové dopravních stavby, úspěšné čerpat z evropských fondů nebo prosadit zákony o sociálním bydlení a neziskových nemocnicích. To jsou klíčové priority do příštího roku, které dnes představil premiér Bohuslav Sobotka. Vláda podle něj musí pracovat naplno a neztratit tempo a energii ani před sněmovními volbami příští rok na podzim.

ČSSD se v poslední době čím dál hlasitěji vymezuje proti hnutí ANO. A ostrá kritika vůči Andreji Babišovi bude i od Sobotky zaznívat s blížícími se volbami stále častěji. Premiér i přesto tvrdí, že ještě s KDU-ČSL zvládnou dotáhnout do konce plnění vládního programu. „Chci, aby vládní koalice využila svůj mandát maximálně ve prospěch občanů. Dotáhněme do konce, co už je rozdělané a na čem jsme strávili řadu měsíců,“ řekl dnes Sobotka.

Za klíčovou prioritu považuje premiér čerpání evropských fondů. „Rok 2017 rozhodne o tom, jak budeme celkově úspěšní v čerpání. Pro všechny členy vlády, kteří mají evropské fondy, to musí být jednoznačná priorita," řekl. Jde podle něj o pracovní místa, ekonomický růst i modernizaci země. Kabinet by měl každý měsíc vyhodnocovat, jak se čerpání daří.

Vyšší důchody a pomoc zaměstnancům. Jak se Sobotka stáčí k „radikálně levicovým tématům“

sinfin.digital