Sobotka se tvrdě navezl do Zemana. Prý nemá ve volbách šanci, jeho prohra zlepší situaci v Česku

ČTK

urm

Bohuslav Sobotka věří, že po příštích prezidentských volbách bude mít Česká republika jinou hlavu státu. S tím se podle něj změní i politická kultura na Hradě. Český premiér to řekl v rozhovoru s rakouským deníkem Die Presse, v němž se také vyjádřil například k problému migrace. Podle něj chce Česko pomáhat lidem z východní Evropy, ale když vidí problémy s muslimskou komunitou v jiných zemích, nechtějí Češi muslimy.

 

Sobotka rakouskému deníku řekl, že výroky prezidenta Miloše Zemana, který mimo jiné nedávno předsedu vlády veřejně označil za "svini", nevypovídají nic o politické kultuře v Česku, ale spíše o politické kultuře na Pražském hradě. "Věřím, že po příštích prezidentských volbách budeme mít jinou hlavu státu. A pak se kultura na Hradě změní," poznamenal Sobotka. V předchozí volbě podle něj Zeman získal podporu, protože se sám prezentoval jako outsider. "A protože lidé nevěděli, co je čeká," dodal.

Šéf české vlády se rovněž vyjádřil ke spojenectví Zemana a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Zeman podle Sobotky těží z toho, že Babiš nevyslal do prezidentské kampaně žádného kandidáta. "A Babiš bude mít prospěch z toho, že ho Zeman pověří sestavením příští vlády," domnívá se nynější premiér.

Chci krále Miloše. Je absolutně zdravý a prosil mě, abych za něj kandidoval, říká Ringo Čech

sinfin.digital