Těžká rána. Pražská ČSSD zatrhla Paroubkovi návrat do strany

ČTK

luš

Krajský výkonný výbor pražské ČSSD dnes neschválil návrat někdejšího premiéra Jiřího Paroubka do strany. Ruku pro znovupřijetí do ČSSD nezvedl žádný z členů výboru. ČTK to sdělil mluvčí pražské ČSSD Lukáš Henzl. Podle stanov strany musela jako jeho původní organizace případný návrat posvětit právě pražská ČSSD.

Glosa Jany Havligerové: Chcete mě? ptá se Paroubek

„Já budu přijímán v Cerhenicích, takže já tomu rozhodně nerozumím, co chtějí zamítat. Ještě jsem nebyl přijat ani za člena, zdá se mi to být úplně absurdní. V jiných věcech jsou chlapci pomalí jako želvy a v tomto jsou trošku předskokani,“ reagoval na dnešní rozhodnutí vedení pražské ČSSD Paroubek. Pražský výbor se podle něj zachoval zcela nekompetentně.

Předsedu kolínské ČSSD Marka Semeráda rozhodnutí vedení pražské ČSSD zaskočilo. „My jsme se s přáteli na našem okresním výboru poradili a situace je taková, že požádáme předsedu ČSSD Středočeského kraje a zároveň předsedu Poslaneckého sněmovny Jana Hamáčka, kterého si velice vážíme a který má dobré vztahy jak s Jiřím Paroubkem, tak s pražskými sociálními demokraty, jestli by se v celé věci neujal role moderátora. My se teď upínáme k panu Hamáčkovi, jestli se mu podaří něco domluvit, a na základě toho se rozhodneme o dalším postupu,“ řekl Semerád ČTK.

sinfin.digital