Uškodila mi i známá tvář, hodnotí porážku na sjezdu Chovanec. Házeli mu prý klacky pod nohy

Jakub Veinlich

Zuzana Zelenková

Exministr vnitra Milan Chovanec skončil v neděli ve vedení ČSSD. Nechce už ani kandidovat na místopředsedu strany. Sociálním demokratům podle svých slov bude pomáhat jen jako řadový poslanec. Otěže strany, která získala ve volbách pouze 7,27 procenta hlasů, převzali v neděli na mimořádném volebním sjezdu v Hradci Králové Jan Hamáček a první místopředseda Jiří Zimola. 

„Čekal jsem, že to bude buď těsné druhé, nebo třetí místo. Tady je spíše poptávka po nových tvářích, ale že bych měl nějakou reálnou šanci nebo že jsem favorit té volby, to jsem si nemyslel,“ přiznal po prohrané volbě o předsednický post před novináři Milan Chovanec. 

Mezi novináře se Chovanec musel odhodlávat

„Dopředu se dostali dva silní kandidáti, nabídl jsem straně nějakou vizi, rozhodli delegáti jinak, já budu řadový poslanec a jako řadový člen straně pomáhat tam, kde je potřeba,“ pokračoval teď už bývalý úřadující šéf strany. Zprvu seděl zamyšlený v restauraci kulturního domu Střelnice, kde se sjezd ČSSD v neděli konal. Chvíli mu trvalo, než se odhodlal mezi novináře a ostatní delegáty přijít.

Zeman letěl na sjezd ČSSD vrtulníkem. Hrad nechce říct proč

sinfin.digital