Za kompromitujícím videem na Forejta jsou dluhy, ne politika, říká jeho autor v rozhovoru pro INFO.CZ

Info.cz

Video, které mohlo být jedním z důvodů konce šéfa hradního protokolu Jindřicha Forejta, nebylo nástrojem zákulisních her jeho nepřátel. V exkluzivním rozhovoru pro servery INFO.CZ a Extra.cz to uvedl autor nahrávky. Důvod jejího vzniku byl podle něj mnohem prozaičtější - peníze.

Muž, se kterým se INFO.CZ setkalo, tvrdí, že Forejt dlužil peníze za sexuální služby a drogy. Právě ty konzumuje ve videu, ze kterého v pondělí zveřejnil několik screenshotů server Hlídací pes. Nahrávka, ze které muž během rozhovoru přehrál několik ukázek, měla být prostředkem, jak peníze – údajně přes 100 tisíc korun - ze šéfa protokolu vymoci.  

Ten ale odmítl a autor začal nahrávku, kterou pořídil tajně ve Forejtově bytě, nabízet médiím. „Poslední dobou začaly být dluhy. To nezačalo být jenom u mě, to je prostě zákon padajícího lejna, že on dluží mě, já dlužím tam, ten dluží tam. A prostě všechno se to valilo na mou hlavu, protože on byl z obliga, za ním nikdo nešel. On ani o něm nikdo nevěděl. Takže všude jsem byl ten špatnej já,“ uvedl.

Forejtovo vyjádření se dnes serveru INFO.CZ nepodařilo získat, bývalý šéf protokolu nezvedá telefon. K celé kauze ani k důvodům rezignace, kterou dnes podal, se ještě nevyjádřil. Kancelář prezidenta republiky uvedla, že Forejt požádal o rozvázání pracovního poměru „z osobních a zdravotních důvodů“.

Autor videa popřel, že by nahrávka vznikla na politickou objednávku, jak se spekulovalo. „Žádný politický záda tam nebyly, že bych to dělal za nějakým motivem, že bych to chtěl využít v politice nebo to někomu dát politicky,“ řekl. Dodal, že komunikaci s Forejtem, se kterým se seznámil na začátku letošního roku, má stále uchovanou v mobilním telefonu.  

Forejt na Hradě působil už za předchozího prezidenta Václava Klause. Opakovaně se o něm spekulovalo jako budoucím velvyslanci ve Vatikánu. 

sinfin.digital