Fanoušci jsou motor, který naše expedice pohání, říká Dan Přibáň. Trabantem objede celý svět

Adéla Gálová

Dnes se u pražského Rudolfina uskuteční slavnostní start poslední výpravy žlutých trabantů v čele s dvaačtyřicetiletým cestovatelem Danem Přibáněm. Posádka českých dobrodruhů tentokrát vyrazí do Indie, odkud by se měla vrátit do České republiky a završit tak svoje desetileté putování kolem světa. V rozhovoru pro INFO.cz Přibáň přiznává, že byly chvíle, kdy to chtěli vzdát. „Probudil nás až ohromný zájem o další cestu,“ říká cestovatel. Jaký mají s posádkou velký sen? A proč je důležité cesty dokumentovat? 

Loni v září jste uvedl, že se už v lednu chystáte na další „trabantí“ výpravu. Kdy nakonec vyrážíte, kam pojedete a s kým?

 My jsme nenabrali zase tak velký skluz, vlastně jsme jen posunuli slavnostní start, hlavně kvůli prezidentským volbám. Původně jsme měli odstartovat mezi prvním a druhým kolem prezidentské volby, což by úplně vyšumělo. Takže jsme termín odložili na 10. února, pak jsme ovšem zjistili, že ve stejnou dobu na místě natáčí Orlando Bloom, a tak jsme zahájení posunuli na 11. února. Dá se říct, že pan prezident a Orlando Bloom nám permanentně odsouvají start.

Taháme z moře magory, kteří věří blbostem. Chtějí všechno zadarmo, říká cestovatel Přibáň

sinfin.digital