Vtipálek napálil gurmány. Nejlepší londýnská restaurace nikdy neexistovala

ČTK

of

Na začátku listopadu figuroval na pozici nejlépe hodnocené restaurace v Londýně serveru TripAdvisor podnik s názvem The Shed At Dulwich („kůlna v Dulwichi“). Jeho profil podpořený desítkami recenzí nadšených zákazníků nabízel jedinečný gastronomický zážitek a fotografie chutně vypadajících pokrmů. Háček byl ale v tom, že restaurace existovala pouze ve virtuálním prostoru.

Stránku na cestovatelském webu TripAdvisor založil v květnu spolupracovník média Vice Oobah Butler, který zrod fiktivní restaurace a její cestu na výsluní popsal ve středečním článku. Dříve prý pracoval jako tvůrce falešných recenzí na restaurace, za které od jejich provozovatelů dostával po 13 dolarech (asi 280 korun). Tato zkušenost mu na jaře vnukla myšlenku vytvořit zcela virtuální restauraci.

„Jednoho dne, jak jsem seděl v kůlně, která je mým domovem, zjevil se mi nápad: Za současného klimatu dezinformací a ochoty společnosti uvěřit absolutním sračkám, možná, že falešná restaurace může uspět,“ popsal Butler. „V tom momentě se to stalo mým posláním... , opravdu to udělám: proměním svoji kůlnu v nejlépe hodnocenou restauraci Londýna na TripAdvisoru,“ dodal.

Vrátí se kouření do hospod a restaurací? Téměř polovina poslanců chce mírnit protikuřácký zákon

sinfin.digital