Dokonalá zelenina už Čechy nudí. Křivé mrkve a okurky jdou na dračku

ČTK

ekb

Dřív by zůstaly na pultech supermarketů, dnes je ale o ovoce a zeleninu netradičních tvarů mezi Čechy nebývalý zájem. Někteří čeští obchodníci proto vycítili příležitost a začali její prodej rozšiřovat ve velkém. Například Tesco zvýší počet prodejen v Česku, kde jsou v nabídce nedokonalá jablka, mrkve, řepy či brambory, z 12 na 23 a stejným směrem se chce vydat i supermarket Rohlik.cz. Jako první však začal křivé okurky, mrkve či brambory loni nabízet Penny Market. Obchodníci tyto výpěstky nabízejí se slevou deset až 50 procent.

„Na pilotní projekt máme velmi pozitivní hlasy od našich zákazníků. I z toho důvodu rozšiřujeme počet obchodů, kde bude ovoce a zelenina nestandardních tvarů a velikostí k dostání,“ uvedl komerční ředitel společnosti Tesco pro čerstvé potraviny Patrik Dojčinovič.

Rohlik.cz má v nabídce „křivou“ mrkev a brambory od českých farmářů. Ty se podílí na celkových prodejích těchto druhů zhruba pětinou. „Hned jak začne sezóna nabídku opět rozšíříme o další českou produkci, například papriky, okurky či řepu,“ řekla mluvčí Michala Gregorová.

Bez internetu v mobilech by k migraci nedošlo, lidé na sítích řeší i ceny pašeráků, říká Petr Pelikán

sinfin.digital