Amazon jde do obřího nákupu řetězce Whole Foods. Zaplatí za něj přes 320 miliard

ČTK

ekb

Největší světový internetový prodejce Amazon se dohodl na převzetí řetězce obchodů s potravinami Whole Foods Market, zaplatí za něj zhruba 13,7 miliardy dolarů (asi 322 miliard Kč). Oznámila to dnes firma, která tak výrazně rozšiřuje své aktivity v oblasti kamenných obchodů.

Dohoda představuje největší akvizici v historii Amazonu. Očekává se, že transakce bude dokončena ve druhé polovině letošního roku, informovala agentura Reuters.V reakci na zprávu začaly na burze výrazně klesat akcie řetězců jako je Wal-Mart, Kroger a další.

V reakci na zprávu začaly na burze výrazně klesat akcie řetězců jako je Wal-Mart, Kroger a další. Americký maloobchodní gigant Wal-Mart Stores ale nechce zůstat pozadu a oznámil dnes dohodu, podle které převezme internetového prodejce pánské módy Bonobos. Zaplatí za něj 310 milionů dolarů (7,3 miliardy Kč). Dnešní transakce je pro Wal-Mart letos už čtvrtou akvizicí na poli internetového prodeje, kde si skupina snaží upevnit pozice v rámci konkurenčního boje s největším světovým internetovým obchodem Amazon. 

sinfin.digital