Startup bývalého ministra Kuby si odnesl prestižní ocenění ze soutěže ve Španělsku

Info.cz

Česká společnost OIG POWER v rámci soutěže Quality Innovation Awards 2017 převzala ve španělském Bilbau cenu Quality Innovation Prize v kategorii Business Innovations mikropodniků a startupů. V celé desetileté historii soutěže se podařilo uspět české společnosti teprve podruhé, OIG POWER zvítězila s produktem CES BATTERY BOX, který řeší skladování elektrické energie. Systém propojuje výrobu elektrické energie z obnovitelných zdrojů s jejím skladováním a především možností řídit její spotřebu a využívat ji k fungování všech elektrických spotřebičů v objektu.

"Ovládání lze snadno provést přes aplikaci v mobilním telefonu,” uvedl Martin Kuba, bývalý ministr průmyslu a obchodu, jehož skupina OIG je většinovým vlastníkem startupu OIG POWER. „Máme za sebou už řadu úspěšných instalací u rodinných domů, kde vidíme obrovský potenciál, stejně jako u malých firem. Výhradní zastoupení pro náš BATTERYBOX v rámci České a Slovenské republiky získala společnost ČEZ," dodal.

Na pořízení systému je navíc možné získat dotace v programu Nová zelená úsporám. Také EU deklaruje, že je připravena rozvíjet tyto decentralizované obnovitelné zdroje rozsáhlými dotačními programy a očekává se, že na tyto zdroje bude v nejbližších letech klást mimořádný důraz. 

sinfin.digital