Nahrávka může dokládat propojení Babiše a Šlachty. Ten prý chtěl být šéfem policie

Eliška Kubátová

ekb

Podezření ze vzájemného propojení ministra financí Andreje Babiše a bývalého šéfa Útvaru pro vyšetřování organizovaného zločinu Roberta Šlachty, které v minulosti vyslovovali někteří politici, se podle všeho ukazuje jako oprávněné. Další nahrávka schůzky mezi Babišem a novinářem Markem Přibilem naznačuje, že Šlachta zřejmě chtěl být policejním prezidentem poté, co odešel od policie kvůli takzvané policejní reorganizaci. Tu šéf hnutí ANO tehdy nesl velmi těžce a vyhrožoval odchodem z vlády. Šlachta ale informace z nahrávky odmítá. 

Přibil na nahrávce tvrdí, že policisté, s nimiž byl v kontaktu, chtějí vědět, zda Šlachta bude ministrem. Šlachta pro INFO.CZ uvedl, že to je nesmysl a s Babišem není v kontaktu. O tom se dá ovšem pochybovat. Bývalý šéf ÚOOZ se totiž stal po odchodu z policie náměstkem na celní správě, která spadá právě pod Babišovo ministerstvo financí.

„Tyhle zdroje, to jsou policajti nebo bývalí policajti, a oni vyzvídají a já nevím, jak jim odpovědět, ohledně Šlachty, jestli se může v budoucnu počítat s tím, že bude ministrem. Ale já jim říkám, že netuším,“ říká Přibil s tím, že by to policisty těšilo. Na to Andrej Babiš odpovídá, že mu Šlachta vzkázal, že by chtěl být policejním prezidentem.

Bývalý šéf Úřadu pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachtu podobná tvrzení odmítá. „Tak mě vyženou od policie a bude se spekulovat o tomhle. Já s Babišem nejsem v kontaktu a nikdy jsem s tím člověkem o tom nemluvil,“ řekl dnes pro INFO.CZ.

Další nahrávka, další problém pro Babiše. S novinářem Přibilem řešil živý policejní spis

sinfin.digital