Žalobci řeší masivní úniky z policejních spisů. Vynáší je zřejmě i elitní vyšetřovatelé

ČTK

raz

Rozsáhlou kauzou úniků z policejních spisů se zabývá Vrchní státní zastupitelství v Olomouci ve spolupráci s národní protidrogovou centrálou. ČTK to potvrdil žalobce Petr Šereda. Podle České televize (ČT) se vyšetřování týká i elitních policistů. Obviněno je celkem 18 lidí, mezi kterými je i bývalý člen GIBS Miroslav Palán.

Mluvčí Národní protidrogové centrály Barbora Kudláčková ČTK řekla, že policisté v těchto dnech pracují na jedné z operací. „Blíže se k tomu vyjadřovat nemůžu. Právo na poskytování informací si vyhradilo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci,“ dodala Kudláčková.

Mezi obviněnými je podle ČT například bývalý policista z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Michal Ratajský nebo majitel investiční skupiny DRFG David Rusňák, který podniká v nemovitostech, telekomunikacích či teplárenství. Rusňák je podle informací ČTK zeť náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové, kterou před několika dny hnutí ANO navrhlo do funkce ministryně financí, ale premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) tuto nominaci odmítl. Mluvčí DRFG Jan Sedláček ČTK řekl, že Rusňák vypovídá na policii. Dodal, že o zatčení a obvinění informace nemá.

Finská novinářka pronásledovaná proruskými trolly: Vztah Miloše Zemana k Rusku je pobuřující

sinfin.digital