„Babiš není superman.“ Podle Sobotky se dá porazit

ČTK

Předseda sociální demokracie a premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes na konferenci krajské ČSSD v Královéhradeckém kraji označil Andreje Babiše (ANO) a jeho hnutí ANO za hlavního soupeře ČSSD v celostátních volbách. Uvedl, že předseda ANO není superman, dá se porazit a sociální demokraté se ho nesmějí bát.

"Využívá své peníze, Agrofert, noviny, média, aby získal absolutní moc v České republice," řekl Sobotka na adresu Babiše, jehož hnutí ANO momentálně podle většiny volebních průzkumů před ČSSD výrazně vede.

Sociální demokraté o víkendu zahajují sérii nominačních krajských konferencí, které před březnovým sjezdem ukážou, jakou podporu má Sobotka ve straně. Po neúspěchu v říjnových krajských a senátních volbách Sobotka čelil kritice, žádný vyzyvatel se ale do volby nového předsedy zatím nepřihlásil. Dnes se koná krajská konference ČSSD nejen v hradeckém, ale i v Pardubickém kraji. Předsedu ANO a ministra financí Babiše kritizoval Sobotka tento týden i kvůli možným změnám v elektronické evidenci tržeb, s nimiž Babiš přišel na středeční koaliční radě, Babiš kritiku odmítá.

sinfin.digital